Fasciatherapie is een holistische benadering van gezondheid en welzijn waarbij de fascia, het bindweefsel, centraal staat. Deze therapie richt zich op het herstellen en optimaliseren van de soepelheid en balans binnen dit fasciale netwerk, wat zo belangrijk is voor het welzijn van zowel lichaam als geest.
Kenmerken van de fasciatherapie :
-
bewustwording van eigen lichaam : door gerichte handgrepen wordt de persoon zich bewust van spanningen en blokkades in je lichaam en kan er zo ook een release, een loslaten van spanningen, gestimuleerd worden.
-
Zachte behandeling : bij de fasciatherapie zit de kracht net in de zachtheid van de behandeling. Deze subtiliteit helpt spanning verminderen, helpt bij het luisteren naar het lichaam en zo de tijd te nemen te voelen wat het lichaam nodig heeft zoals ontspanning, rust, ondersteuning, ..
-
Verbinding tussen lichaam en geest : fysieke, emotionele en mentale klachten zijn met elkaar verbonden. Door holistisch te kijken kunnen oorzaken van symptomen worden aangepakt, niet enkel de symptomen zelf.
-
Stressvermindering : spanning, zowel fysiek als emotioneel, wordt opgeslaan in de fascia. In de behandeling helpen we deze spanning te lossen zodat we dichter komen bij wie je werkelijk bent, zonder al de stress rondom je. Het fysieke loslaten van spanning uit zich ook in emotionele of mentale rust. Uit het hoofd, in het lichaam.
-
Zelfherstellend vermogen : cruciaal in de therapie, we steunen het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Door de fascia in balans te brengen, wordt het natuurlijke genezingsproces geactiveerd.
Voor wie is de fasciatherapie?
-
Last van stress : ik help je bij het verminderen van je fysieke of mentale stress.
-
Last van pijn : fasciatherapie ondersteunt chonrische pijnklachten zoals rug- of nekpijn
-
Groei : je wordt terug in contact met je lichaam gebracht, je lichaamsbewustzijn helpt je in jouw groeiproces.
Fasciatherapie is niet alleen gericht op symptoombestrijding, maar op het creëren van een diepgaande, harmonieuze verbinding tussen lichaam en geest. Het biedt een holistische benadering om het welzijn te optimaliseren en een gezond evenwicht te herstellen.
Vanuit de fasciatherapie kan ook lichaamsgerichte coaching ontstaan. Het lichaam staat centraal waardoor onbewuste processen, bewust kunnen worden en we daar aan de slag mee kunnen in de coaching.
Centraal in de coaching staan :
-
Connectie met het lichaam
-
Ervaringsgericht leren door te observeren, voelen en reflecteren op de fysieke sensaties die tijdens de sessie naar boven komen.
-
Bewustwording : Door te werken vanuit de lichamelijke ervaring, worden onbewuste patronen en emotionele reacties bewust gemaakt. Dit opent de deur naar diepgaande zelfontdekking en begrip.
-
Autonomie als doel: Het uiteindelijke doel van lichaamsgerichte coaching is het bevorderen van autonomie. Je wordt ondersteund om zelfsturend te worden in je groeiproces.
De fasciatherapie is heel goed te combineren met een saunatherapie sessie achteraf, verlengd het effect van de therapie.